Onze verhalen

Een dag op devoxx door de ogen van een Java/Bloomreach developer.

14 november 2022 | Blog | Lucas Wiersma

Alvant aanwezig op Devoxx! In deze blog vertel ik je meer over onze beursdag op Devoxx. De dag begon met de registratie, welke in tegenstelling tot als we de berichten in de devoxx app mocht geloven, eeuwen zou gaan duren en je beter op zondag avond zou kunnen doen…

Devoxx Development Cloud
Devoxx Development Cloud

Een systeem ontwikkelen om fraude bij de overheid te bestrijden: Marc bouwt het

18 augustus 2022 | Blog | Marc Hassing

Fraude: het komt helaas nog te veel voor. Wellicht ben je zelf wel eens slachtoffer geweest van een datalek of erger zelfs: ben je opgelicht of ben je bestanden kwijtgeraakt aan een internetcrimineel. Deze criminelen slaan geen takken of branches over. Zo ook niet de overheid. We zien dat digitalisering steeds groter wordt en daarom heeft de Wet digitale overheid zich aangediend. Deze wet moet fraude met burgerservice-nummers tegengaan. En precies daarmee zijn wij IT’ers nu zo druk.

Ouderwets programmeren of ontwikkelen? Dat is soms zo slecht nog niet!

19 juli 2022 | Blog | Ton Neijzen

Er is een wereld van verschil in de aanpak van de jaren 90 en die van nu. Zo zijn er vandaag de dag extra mensen die vooral het voortgangsproces in de gaten houden. Waarom kon dat destijds met een paar man en is het tegenwoordig zo ongeveer één op één? Voor elke programmeur is er een persoon voor het voortgangsproces. Gaat het nu dan zoveel beter?

uitgelichte_afbeeldign_blog_1
uitgelichte_afbeeldign_blog_1

De uitdaging van complexe klussen

17 maart 2022 | Blog | Melvin Kuhlmann

Elke It-er is anders en dat geldt ook voor de specialisten van Alvant. Ik hou zelf erg van de super-technische klussen. Projecten waar ik diep de materie in moet duiken en waar elke milliseconde telt. Opdrachten waarbij het echt aankomt op de kwaliteit van je data en je heel secuur moet zijn met de code die je schrijft. Inmiddels zit ik voor Alvant al zo’n drie jaar bij het Kadaster. Ik ben daar met mijn tweede opdracht bezig en heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin. De opdrachten zijn namelijk technisch zeer uitdagend, precies waar ik van hou.

Waarom .NET als Framework? Check hier de voordelen!

8 maart 2022 | Blog | Paul Tinkler

C# is een programmeertaal ontwikkeld door Microsoft als deel van .NET. De eerste jaren was ik voornamelijk gefocust op de backend, maar de laatste vijf jaar heb ik gezien dat de taal ook heel goed te gebruiken is op het hele .NET framework. De taal is volledig ondersteunend, voor het onderhouden, maar ook voor het inrichten van bedrijfsprocessen.

uitgelichte_afbeeldign_blog_1
uitgelichte_afbeeldign_blog_1

Java rules. Argumenten om voor Java als programmeertaal te kiezen

20 januari 2022 | Blog | Ricardo Sawirjo

Java is cool! Het is logisch dat ik dat vind, want Java is mijn dagelijks werk. Maar jij zou Java ook cool moeten vinden. Waarom? Omdat Java niet voor niks een van de populairste programmeertalen is. Java zorgt ervoor dat je games kunt spelen, kunt chatten en virtueel de wereld kunt rondreizen.

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature