Java rules. Argumenten om voor Java als programmeertaal te kiezen

14 januari 2022

Java, Programmeertaal, Bloomreach Content Management Systeem

header-blog-java-progameertaal

Java is cool! Het is logisch dat ik dat vind, want Java is mijn dagelijks werk. Maar jij zou Java ook cool moeten vinden. Waarom? Omdat Java niet voor niks een van de populairste programmeertalen is. Java zorgt ervoor dat je games kunt spelen, kunt chatten en virtueel de wereld kunt rondreizen. Ook bij online trainingen, online bankieren en interactieve kaarten is Java onmisbaar.

Leestijd: 3 minuten – Auteur:

Ricardo Sawirjo
Senior Software Developer

Wat maakt Java zo bijzonder?

Java is een object-georiënteerde programmeertaal, waardoor het makkelijker is om complexe problemen op te lossen. Je kunt Java gebruiken voor het bouwen van enterprise applicaties die werken op 1 computer, maar die ook net zo makkelijk gedistribueerd kunnen worden over verschillende servers en clients op een netwerk.

 

Wat is het grootste voordeel van het gebruik van Java?

Het allergrootste voordeel: Java-applicaties kunnen op meerdere platformen worden gebruikt. Java is een zogenaamde General Purpose programmeertaal. Het kan dus gebruikt worden voor verschillende OS-en zoals Windows en Linux. Je hoeft maar één keer je programma te schrijven en het loopt overal. Java converteert de code zelf naar het OS dat er gebruikt wordt. Hoeveel voordelen wil je nog meer hebben?!

Nou vooruit, nog meer voordelen:

  • Java is flexibel en robuust.
  • Java is open source.
  • Er zijn volop krachtige ontwikkeltools beschikbaar voor Java.
  • Java is stabiel en schaalbaar.
  • Java is veilig en betrouwbaar.

In welke situatie móet je eigenlijk wel Java gebruiken?

Er is niet 1 situatie precies aan te duiden waarbij je specifiek Java moet of kan gebruiken. Sterker nog; naar mijn idee kun je Java bijna altijd gebruiken. Bijvoorbeeld voor: Desktop GUI Application, Development of Web Applications, Mobile Applications en Enterprise Applications development.

Welk misverstand bestaat er over Java?

Tot mijn ergernis hoor je nog steeds mensen zeggen dat Java traag is. Dat is echt niet waar. Dit misverstand stamt uit de begintijd van Java, meer dan een decennium geleden. Vergeet dit vooroordeel snel, want nogmaals: het is gewoon niet waar.

Daarom kies ik voor Java

Ik bouw nieuwe applicaties. Ook voeg ik nieuwe functionaliteiten toe en onderhoud ik bestaande functionaliteiten van applicaties die gebouwd zijn met Bloomreach Content Management Systeem. Dit systeem is gebouwd met behulp van Java en wordt heel veel gebruikt bij grote organisaties, commerciele bedrijven en de overheid. Bij Alvant vinden we het tof om samen met onze klanten te werken aan de mooiste oplossingen. En precies dat doe ik het liefst met Java.

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature