De uitdaging van complexe klussen.

Software Development

Elke It-er is anders en dat geldt ook voor de specialisten van Alvant. In de ene branche is performance belangrijk, en bij de andere klant is nauwkeurigheid cruciaal. Iedereen heeft dan ook een ander soort favoriete klus. Ik hou zelf erg van de super-technische klussen. Projecten waar ik diep de materie in moet duiken en waar elke milliseconde telt. Opdrachten waarbij het echt aankomt op de kwaliteit van je data en je heel secuur moet zijn met de code die je schrijft. Inmiddels zit ik voor Alvant al zo’n drie jaar bij het Kadaster. Ik ben daar met mijn tweede opdracht bezig en heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin. De opdrachten zijn namelijk technisch zeer uitdagend, precies waar ik van hou.

Leestijd: 2 minuten – Auteur: Melvin Kuhlmann Lead software developer

Ondersteunen van landmeters

In mijn eerste opdracht bij het Kadaster ontwikkelde ik een beheerapplicatie voor het WOZ-team. Inmiddels ben ik begonnen aan een nieuwe opdracht. Hierbij werk ik aan een applicatie voor het ondersteunen van het proces van landmeters. Dat is een vrij complex proces. Het gaat om percelen van particulieren, maar ook om percelen van bijvoorbeeld een hele straat. Of een blok van huizen wat van de gemeente overgedragen wordt naar een projectontwikkelaar. De applicatie is bedoeld om onder andere meetuitslagen van perceelgrenzen in op te slaan. De applicatie wordt zowel op kantoor gebruikt als ’in het veld’. Alle uitslagen en gemaakte afspraken kunnen real time worden vastgelegd.

 

Out of the box denken

In mijn werk komt zowel front-end als back-end programmatuur aan bod. Ik maak gebruik van onder andere Java en Kotlin, frontend-technieken zoals Angular, en onder andere Docker voor het meer operationele gedeelte. Voor mij is deze opdracht heel interessant omdat hij zo complex is. Dat wat je oplevert moet kwalitatief hoogwaardig zijn, want anders kan de landmeter zijn werk niet doen. De programmatuur moet daarom heel robuust opgezet worden. We gaan nu een cruciale fase in, waarbij je heel goed moet nadenken over hoe je programmeert. Elke milliseconde maakt verschil, dus je moet je code zo goed mogelijk optimaliseren om alles goed te laten performen. We moeten hiervoor een beetje out of the box denken, dat maakt het ook leuk.

 

Tegen kritiek kunnen

Wat ik ook heel leuk vind, is dat ik veel contact hebt met de eindklant, de gebruikers van de applicatie. De specialisten die de metingen uitvoeren praten met ons om aan te geven hoe ze wel of niet fijn werken, wat voor hen belangrijk is, enzovoorts. Dat helpt ons bij het ontwerp van de applicatie. Ook in het team werken we heel fijn samen. We zijn kritisch op elkaar en hebben altijd wel wat aan te merken op elkaars code, maar dat zorgt er ook voor dat je een nog beter product krijgt. Je moet tegen kritiek kunnen. Soms zijn we echt urenlang aan het overleggen over de code. Dat moet je liggen, maar dat is voor mij juist de uitdaging. Kortom; ik ben hier voorlopig nog niet uitgekeken!

Vorige
Vorige

Waarom .NET als Framework? Check hier de voordelen!

Volgende
Volgende

Java rules. Argumenten om voor Java als programmeertaal te kiezen