Melvin Kuhlmann - Alvant

“Bij Alvant groei je door jouw grenzen te verleggen”

Melvin Kuhlmann, Full-Stack Developer

Melvin is Alvant

Als je het hebt over de gebaande paden vermijden, dan is Melvin Kuhlmann hier hét voorbeeld van. Melvin studeerde in september 2013 af in Informatica Software Engineering aan de HVA, de Hogeschool van Amsterdam. Zijn afstudeerstage deed hij bij een Chinees gamebedrijf in Chengdu, even net wat anders.

Met alle kennis, expertise maar vooral levenservaring begon hij daarna bij een detacheerbedrijf in Amsterdam. Daar werd hij ingezet bij opdrachtgevers als Hi, G-Star, Telfort en Ahold. Veel gezien, veel ontwikkeld, maar tijd voor een nieuwe stap om te groeien en te ontwikkelen. En als je buiten de gebaande paden uitkomt, dan kom je vanzelf Alvant tegen.

 

Vernieuwen, aanpassen en grens opzoeken

Melvin legt uit: “De diversiteit vind ik mooi, zowel in onze mooie groep van collega’s als opdrachtgevers. Je komt steeds in een andere omgeving, leert andere mensen kennen en je bent continu bezig te vernieuwen, je aan te passen aan de omgeving en je grens op te zoeken. Zo ook in mijn opdrachten: soms werk ik als Developer, soms als Lead Developer of als Software Architect, super afwisselend waar veel van mijn aanpassingsvermogen wordt gevraagd. Ik vind het ook leuk om mensen te coachen op technisch vlak. Iedereen reageert daar anders op. Zo doe je mensenkennis op.”

Melvin: “ik kende Alvant nog niet, maar vanaf de eerste gesprekken is Alvant voor mij een heel open en transparant detacheringsbedrijf met korte lijnen vol uitdagingen voor developers. Je kunt heel makkelijk contact leggen met de directie. Alles is bespreekbaar. De openheid en werkstructuur spreken mij aan. Ze hebben mij ook de kans gegeven om te groeien in mijn rol”

 

Groeien door lef te tonen

In het vak vindt Melvin het tof om andere software ontwikkelaars uit te leggen hoe techniek werkt, de uitdaging om iets beter te maken en kijken waar de grens ligt van de software. Zijn grootste challenge zit hem in het inspireren van andere developers. Melvin: “mijn grootste wens is om ergens de komende jaren één van de main sprekers te zijn bij een grote IT-conferentie. Iets vertellen over JAVA development of over Virtual Reality, mijn grootste hobby. Daar wat meer over vertellen aan een grote groep, bijvoorbeeld op een groot evenement als Jfall of Devoxx, dat lijkt me helemaal geweldig.”