Klantcase Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is in 2004 ontstaan door een fusie tussen Hogeschool Brabant en Hogeschool ’s-Hertogenbosch. De opleidingen zijn verdeeld over 21 academies in de interessegebieden Economie en Bedrijf, Techniek, Gedrag en Maatschappij, Gezondheid, Exact en Informatica, Kunst en Cultuur, Recht en Bestuur, Onderwijs en Opvoeding, Aarde en milieu en Taal en Communicatie. Om aankomende studenten de opleidingen makkelijk te laten vinden, is een goede en aantrekkelijke website van groot belang.

Lucas Wiersma is sinds april 2021 vanuit Alvant bij Avans gedetacheerd. Hij zorgt er als Sr. Java developer ontwikkelaar voor dat de verschillende Avans websites in de lucht blijven en doen wat ze moeten doen. “Het is een continu proces. We zijn begonnen met de site zoals die op dat moment stond en vanuit daar zijn we gaan doorontwikkelen en ook aan andere sites gaan werken.”

De uitdaging

Avans Hogeschool was een jaar of twee geleden op zoek naar een partij om de bestaande websites te beheren, uit te breiden en door te ontwikkelen. De opdracht werd aanbesteed en daar is Alvant als samenwerkingspartner uitgekomen. Lucas kwam het team dit jaar versterken. “Op dit moment zitten we met drie ontwikkelaars van Alvant bij Avans en ook de scrum master wordt door ons geleverd. De teamsamenstelling wisselt, maar er zit altijd wel een stevig Alvant team.”
sidebeeld_case_ns

De oplossing

Lucas en zijn collega’s beheren en ontwikkelen diverse websites voor Avans. “Avans.nl draait om de opleidingen van de hogeschool, hiervan is zowel een Nederlandse als een Engelse versie voor internationale studenten. Daarnaast doen we ook een deel van het intranet, zowel in het Nederlands als in het Engels, en nog drie van zusterbedrijven van Avans voor bijvoorbeeld de masteropleidingen van St Joost, en de associate degrees van de academies.”

Recent heeft er een grote migratie plaatsgevonden van interne hosting naar hosting in de cloud. “Dat heeft aardig wat tijd en effort gekost”, vertelt Lucas. “Het is niet een heel complexe website, maar er zitten wel veel koppelingen in naar systemen die ook door andere hogescholen in Nederland gebruikt worden om lesprogramma’s aan te bieden, vacatures te tonen, enzovoorts.”

Resultaten

Lucas en zijn collega’s hebben hard gewerkt aan allerlei vernieuwingen. Zowel in de lay-out als aan de achterzijde van de website. “De opleidingspagina’s gaan dit jaar nog live en daarna gaan we aan de slag met de ‘werken bij Avans’ pagina’s om vacatures beter zichtbaar te maken op de site.

Lucas is blij met zijn opdracht. “Wij van Alvant beschikken over kennis van de techniek die we met de hulp van de mensen van Avans kunnen vertalen naar praktische oplossingen voor het onderwijs. Zo ontstaat een gezonde mix van mensen met technische kennis en mensen met inhoudelijke kennis. Het blijft leuk en uitdagend omdat je op verschillende niveaus en vanuit verschillende invalshoeken problemen kunt bekijken en oplossen. Ik vind het leuk om veel verschillende dingen te doen. De ene keer ben ik bezig met opleidingen, dan weer met meer recruitment-achtige dingen. Ik vind het ook leuk dat we dicht op de business zitten. De mensen van Avans geven ons input en wij kunnen hen weer helpen met onze technische kennis.”

De technische kant: De website draait op bloomreach cms. Dit is een Java gebaseerd content managementsysteem met Nederlandse roots. Het is ooit begonnen als Hippo CMS en wordt in de volksmond nog steeds zo genoemd. Lucas: “De websites van Avans draaien al langere tijd op dit cms en hebben de nodige upgrades meegemaakt. Naast de ontwikkeling aan het cms hebben we ook een aantal losstaande applicaties in Java ontwikkeld die nauw samenwerken met het cms. Door middel van verschillende webservices kan content uit externe systemen direct in het cms worden ingelezen. Deze kan, na eventueel redigeren, direct op de site getoond worden.”

Meer klantcases van Alvant

logo_eurotransplant-1
logo_Kadaster-150
logo-klantcase_ns
logo_inspectie-1

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op! 

IT is our nature