Klantcase Kadaster

Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. Ook houdt het Kadaster de topografische basisbestanden van Nederland bij. Melvin Kuhlmann is al zo’n 2,5 jaar vanuit Alvant gedetacheerd bij het Kadaster. Eerst ontwikkelde hij als senior software engineer een beheerapplicatie voor het WOZ-team, nu werkt hij als lead software engineer aan een applicatie voor onder andere de landmeters.

De uitdaging

Het WOZ-team heeft een beheerapplicatie om administratieve handelingen vast te leggen. De applicatie was verouderd en moest uitgebreid worden. Hij draaide op een hele oude versie van een front-end technologie, dus dat moest geüpgraded worden. Ook moest de applicatie een complete make over krijgen in de nieuwe Kadaster huisstijl. “Uitdaging hierbij was dat het Kadaster een specifieke eigen IT-infrastructuur heeft. De applicatie moest dus passen binnen deze structuur. Daarvoor moest ik soms nieuwe technologieën leren of me aanpassen aan de manier waarop ze bij het Kadaster werkten. Dat is niet de manier waarop wij normaal werken, maar het is wel gelukt,” aldus Melvin.

sidebeeld_case_ns

De oplossing

Melvin werkte in een team samen met mensen van Kadaster. Melvin was hierin verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden. Samen ontwikkelden ze een beheerapplicatie voor intern gebruik.  Deze applicatie wordt gebruikt voor onder andere het registreren van de WOZ-waardes, rapportages en controle-data. Na het project voor het WOZ-team, begon Melvin aan een nieuwe opdracht voor de afdeling landmeetkunde. Hiervoor werkte hij aan een applicatie om onder andere meetuitslagen rondom perceelgrenzen in op te slaan. Melvin werkt aan meerdere applicaties tegelijk. Zowel om bestaande applicaties uit te breiden, als om applicaties te upgraden.

Resultaten

Melvin en zijn team ontwikkelden een nieuwe beheerapplicatie voor het WOZ-team. De applicatie is weer helemaal toekomst-proof gemaakt met de nieuwste technologieën van dit moment. Ook is de app uitgevoerd in de nieuwe huisstijl. Inmiddels is de applicatie in gebruik en is er ook een beheerder aangesteld. Voor de afdeling landmeetkunde ontwikkelde Melvin een interne applicatie die gebruikt wordt door interne medewerkers van het Kadaster, zowel op kantoor als ‘in het veld’. In de applicatie kunnen zij alle uitslagen real time opslaan. Ook kunnen ze gemaakte afspraken vastleggen. Melvin: “Het voornaamste uitgangspunt van wat we doen, is dat medewerkers goed ondersteund worden met technologie.”

De technische kant: Voor deze applicaties werkte Melvin met Angular, Traefik, Docker, Spring Boot en Kotlin.

Meer klantcases van Alvant

logo_inspectie
logo_avans
logo_eurotransplant
logo_Kadaster-150

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op! 

IT is our nature