Alvanters in beeld: Cheyenne Slager

17 maart 2022

Meet onze Rising Star

Alvanter-in-beeld-Ricardo

Cheyenne Slager is net 23, houdt van cavia’s, doet aan yoga en kijkt als guilty pleasure graag naar Temptation Island. Maar bovenal is zij een kei in techniek. Ze is vorig jaar afgestudeerd aan de TU Delft in Computer Science & Engineering, ze vindt blockchain heel interessant en ze is nu al een van onze aankomende talenten. En daar zijn we blij mee! Wij vroegen Cheyenne naar haar plannen.

Direct welkom

“Ik ben in januari bij Alvant begonnen als software developer. Dat ging heel snel en ook vrij onverwacht. Ik had eigenlijk al getekend bij een ander bedrijf. Toch voelde dat niet helemaal goed en toen kwam via een vriend Alvant op mijn pad. Ik kwam op gesprek en ben dezelfde dag nog aangenomen. Ik was gelijk overtuigd. Het zijn zulke lieve mensen allemaal, die echt met je meedenken en veel moeite voor je doen. Het komt allemaal heel professioneel over en alles is goed geregeld. Ze hebben ook veel moeite gedaan om het gesprek met mij te kunnen regelen op een bepaald tijdstip. Ik had van het andere bedrijf ook nog een bod gekregen en die gaven mij heel weinig bedenktijd. Toen hebben ze bij Alvant zo met afspraken lopen schuiven, dat ik toch heel snel terecht kon.

 

Masterplan

Ze hebben bij Alvant echt een plan met me. Zo ga ik nu eerst nog extra certificaten behalen en intern werkervaring opdoen. Pas wanneer ik er klaar voor ben, ga ik de detachering in. Ik heb nu twee maanden een intern project gedaan en hierna ga ik nog een ander intern project doen. In september ga ik nog aan een master beginnen. Bij Alvant zorgen ze ervoor dat ik dat kan combineren met mijn werk, doordat ik een dag in de week minder ga werken. Mijn manager heeft heel goed met me meegedacht, ook in de keuze voor de master.

 

Full stack developer

Ik ga nu mijn certificaat halen voor Java 11 en wil straks graag op dit gebied aan de slag. Alvant heeft goede connecties bij bijvoorbeeld overheden, dus het lijkt me leuk als ik bij een dergelijke organisatie op een uitdagende opdracht terechtkom. Ik heb tot nu toe vooral back-end development gedaan, maar op het moment ben ik front-end aan het leren. Als ik straks zowel back-end als front-end kan, ben ik full stack developer. Ik hoop dat ik daarmee veel kan betekenen voor de klanten van Alvant.

 

Vrouw aan het front

Ik ben nog steeds een van de weinige vrouwen in dit vakgebied. Ik denk dat het vroeger nog erger was, maar op de TU was nog steeds zo’n 90% van de studenten man. En ook bij Alvant zijn er nog steeds meer mannen dan vrouwen.  Ik vind het wel grappig, want ik val gelijk al meer op zonder dat ik er wat voor heb hoeven doen. Vakinhoudelijk denk ik dat het niks uitmaakt of je een man of een vrouw bent!”

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature