Alvanters in beeld: Marc Hassing

28 januari 2022

Maak kennis met onze nieuwe Senior Software Consultant: Marc Hassing!

headerbeeld_Marc_Hassing

Marc Hassing (34) is Senior Software Consultant bij Alvant. In de maand dat hij is gestart, is hij direct begonnen aan een uitdagende opdracht bij ICTU; een projectorganisatie van de overheid. Hij gaat daar werken aan de opvolger van DigiD.

Hoe ben je bij Alvant terecht gekomen?

“Ik werkte hiervoor bij een grote organisatie en daar vond ik technisch weinig uitdaging. Ook was er weinig oog voor de mens zelf. De bedrijfscultuur vond ik niet zo leuk, heel conservatief. Toen ben ik verder gaan zoeken en heb ik mijn LinkedIn opengezet. Ik had voor die tijd al eens in de detachering gezeten en daar wilde ik graag weer naar terug. Stefan heeft mij benaderd en zo ging het balletje rollen.”

 

Wat gaf de doorslag om voor Alvant te kiezen?

“Alvant is een informele organisatie met veel seniors aan boord en veel ervaring. Dat vond ik erg interessant. De aanpak is heel persoonlijk en ook het gesprek was fijn. Ik kreeg gelijk een goed aanbod zonder dat we ‘koehandel’ moesten drijven. Rechttoe rechtaan, open en eerlijk; dat was heel prettig.”

 

Hoe bevalt het tot nu toe?

“Het bevalt heel goed en is echt wel wat ik verwachtte. Korte lijntjes, veel schakelen, de communicatie is duidelijk en open.”

 

Waar kijk je het meest naar uit?

“Toch wel weer gewoon naar het programmeren. Concreet aan een opdracht werken. Innovatie, daar kijk ik erg naar uit. Zoals ze dat zo mooi zeggen: lekker met de voeten in de modder.”

 

Wat maakt Alvant anders dan de rest?

“Vooral de persoonlijke connectie, er wordt geïnvesteerd in mensen. Er is ook iemand in dienst die zich speciaal bezighoudt met het werkgeluk. Ze hebben het commerciële los getrokken van het werkgeluk. Natuurlijk tellen de resultaten, maar het werkgeluk is ook echt belangrijk. Dat vind ik heel bijzonder.”

 

De open cultuur is erg fijn
Ik voel me als een vis in het water bij Alvant. “Vanaf de eerste gesprekken is Alvant voor mij een heel open en transparant bedrijf met korte lijnen en vol uitdagingen voor developers. Je kunt heel makkelijk contact leggen met de directie. Alles is bespreekbaar. De openheid en werkstructuur spreken mij aan. Ze hebben mij de kans gegeven om te groeien in mijn rol”

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature