Alvanters in beeld: Melvin Kuhlmann

24 januari 2022

Melvin is Alvant

Alvanter-in-beeld-Melvin

Als je het hebt over de gebaande paden vermijden, dan is Melvin Kuhlmann hier hét voorbeeld van. Melvin studeerde in september 2013 af in Informatica Software Engineering aan de HVA, de Hogeschool van Amsterdam. Zijn afstudeerstage deed hij bij een Chinees gamebedrijf in Chengdu, even net wat anders. Via een detacheerder ging Melvin daarna aan de slag bij opdrachtgevers als Hi, G-Star, Telfort en Ahold. Veel gezien, veel ontwikkeld, maar het werd tijd voor een nieuwe stap. Melvin wilde verder groeien en ontwikkelen. En als je buiten de gebaande paden treedt, dan kom je vanzelf bij Alvant terecht.

Waarom Alvant?

“De diversiteit vind ik mooi. Zowel in onze mooie groep van collega’s, als bij opdrachtgevers. Je komt steeds in een andere omgeving en leert andere mensen kennen. Je bent continu bezig te vernieuwen, je aan te passen aan de omgeving en je grens op te zoeken. Zo ook in mijn opdrachten: soms werk ik als Developer, soms als Lead Developer of als Software Architect. Super afwisselend en er wordt veel van mijn aanpassingsvermogen gevraagd. Ik vind het ook leuk om mensen te coachen op technisch vlak. Iedereen reageert daar anders op. Zo doe je mensenkennis op.”

 

Grootste uitdaging

Melvin vindt het tof om andere softwareontwikkelaars uit te leggen hoe techniek werkt. “De uitdaging om iets beter te maken en te kijken waar de grens ligt van de software. Mijn grootste challenge is het inspireren van andere developers.”

 

Toekomstdroom

Melvin heeft één grote wens: “ergens de komende jaren één van de main sprekers te zijn bij een grote IT-conferentie. Iets vertellen over JAVA development of over Virtual Reality, mijn grootste hobby. Daar wat meer over vertellen aan een grote groep, bijvoorbeeld op een groot evenement als Jfall of Devoxx, dat lijkt me helemaal geweldig.”

 

Open cultuur

Melvin voelt zich als een vis in het water bij Alvant. “Vanaf de eerste gesprekken is Alvant voor mij een heel open en transparant bedrijf met korte lijnen en vol uitdagingen voor developers. Je kunt heel makkelijk contact leggen met de directie. Alles is bespreekbaar. De openheid en werkstructuur spreken mij aan. Ze hebben mij ook de kans gegeven om te groeien in mijn rol.”

 

Meer weten over Melvin of verder praten met hem over het vak? Laat je contactgegevens achter en Melvin neemt contact op.

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature