Alvanters in beeld: Ricardo Sawirjo!

1 augustus 2022

Maak kennis met onze Sr. Software Engineer/consultant

Patrick de  Cubber
Ricardo is 51 en werkt nu zo’n vijf jaar bij Alvant. Hij was al eens eerder gevraagd om bij Alvant te komen praten, maar toen zat hij nog op een opdracht via een ander bureau. Toen Alvant het een jaar later weer probeerde, maakte Ricardo de overstap. En tot volle tevredenheid, want hij heeft het prima naar zijn zin bij Alvant. Sinds april 2022 zit Ricardo op een opdracht bij het Ministerie van Justitie. Daarvoor werkte hij aan opdrachten voor de Universiteit Leiden en Avans Hogeschool.

Wat doe je voor Alvant?

“Ik mag helaas niets zeggen over wat ik nu voor het Ministerie precies doe, maar ik hou me in scrum projecten bezig met softwareontwikkeling. Daarvoor werk ik met name met Java. Wat ik heel leuk vind aan deze opdracht, is dat we gebruikmaken van de allernieuwste technieken. Technieken die nog zo nieuw zijn dat nog maar heel weinig mensen er mee werken. Als team moeten we nog regelmatig onderzoeken hoe alles werkt, dat is heel leuk.”

 

Op welke opdracht hoop je nog eens terecht te komen?

“In principe vind ik alle opdrachten leuk, want ik hou van puzzelen en problemen oplossen. Het maakt voor mij dus eigenlijk niks uit wat voor opdracht het is, als ik maar kan puzzelen.”

 

Wat kun jij een opdrachtgever brengen?

“Dat puzzelen dus, haha. Verder kan ik zelfstandig werken, maar ook in een team. Ik kan mensen op sleeptouw nemen en kan mensen dingen uitleggen.”

 

Alvant is heel hard aan het werven, wat is jouw ideale collega?

“Mensen die sociaal vaardig zijn en in een team kunnen werken. Gewoon mensen die makkelijk in de omgang zijn, die passen hier goed.”

 

Wat maakt Alvant anders dan de rest?

“Ik vind het belangrijk om de balans tussen werk en privé te behouden en bij Alvant krijg ik daar alle kans voor. Ik werk 36 uur en hier is overwerken zeker niet de standaard. Bij Alvant vinden ze je privéleven en dat je goed in je vel zit juist heel belangrijk. Ze proberen dat ook zo veel mogelijk te faciliteren. Er is regelmatig contact en als er iets niet goed gaat, dan begeleiden ze je daarin. Ik vind dat heel goed.”

 

En wat doe je zoal in je privéleven?

“Ik heb een vriendin en drie nog jonge kinderen (6, 7 en 11). Mijn vriendin werkt in de zorg, dus die heeft het ook hartstikke druk. Ik probeer zoveel mogelijk balans te houden in het geheel en vind het belangrijk om zoveel mogelijk tijd te besteden aan mijn kinderen. De tijd gaat snel, ik vind het heel leuk om ze te zien opgroeien.”

 

Dat wist je nog niet over Ricardo

In zijn jongere jaren was Ricardo een begenadigd tennisser. Toen hij op zijn 18e vanuit Suriname naar Nederland kwam om te studeren, schoot het tennissen erbij in. Lang deed hij er niks meer mee, maar vorig jaar heeft Ricardo zijn racket weer opgepakt en hij is weer net zo fanatiek als vroeger. Hij speelt zelfs weer toernooitjes en gaat er vol voor!

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature