Alvanters in beeld: Ricardo van der Heijden

24 januari 2022

Ricardo is Alvant

Alvanter-in-beeld-Ricardo

Waar je Ricardo aan herkent? Hij is altijd voorzien van een glimlach, zijn bril én een kop koffie. Ricardo is altijd scherp en heeft een echte passie voor IT. Hij weet precies hoe je techniek in dienst van de mens stelt. Zo voorziet hij onze klanten dagelijks stuk voor stuk van een glimlach.

Coole klus

Een van Ricardo’s coolste opdrachten tot nu toe? “Bij de Volksbank heb ik meegebouwd aan functionaliteit waarmee banken toegang kunnen geven tot bankrekeningen van hun gebruikers (PSD II). Hiermee kunnen 3ᵉ partijen, die de juiste licentie hebben, gegevens uitwisselen (zo kunnen zij bijvoorbeeld vooraf een saldocheck doen om te zien of iemand daadwerkelijk voldoende geld op zijn bankrekening heeft voor een transactie). Als junior developer mocht ik al direct mijn ding doen op een productieomgeving. Heel cool.”

 

Grootste afgang

Ricardo werd, door een oud werkgever, net na zijn afstuderen een keer onvoorbereid naar een carrièrebeurs gestuurd om te praten over zijn vak zonder te weten wat hij kon verwachten. “Ik heb daar een heel verhaal opgehangen, terwijl ik echt nog een super junior was. Ik werd dan ook al snel omver gekletst door het publiek.”

 

Beste collega’s

Wie Ricardo graag naast zich ziet? “Mensen met passie voor het vak. Die wat ze doen echt geweldig vinden. Trots. Dat je iemand zo enthousiast hoort praten over wat ze doen en niet alleen om er hun geld mee te verdienen. Mensen met wie je kan lachen, een biertje bij de BBQ kan doen en het gewoon heel gezellig kan hebben. Mijn ideale collega is een nerd met social skills. Hij of zij moet ook een klein beetje gek zijn. De gemiddelde Alvant’er dus!”

 

Toekomstdroom

Graag maakt Ricardo nog een keer een reis naar Sillicon Valley.  Zijn grootste (werk gerelateerde) droom? “Ooit zou ik aan het roer willen staan van een bedrijf dat een populair tech-product heeft waar ik volledig in geloof.”

 

Natuurlijk is er ook een privé

Ricardo reist graag de wereld rond en heeft zo ook zijn vriendin (nu vrouw) leren kennen. En dan niet op een zonvakantie naar een All-Inclusive resort. Nee, ze reizen maandenlang door Azië, rijden langdurig met een camper door IJsland of kamperen tussen beren in Canada. Misschien kun je het beter anders zeggen: tussen het reizen door is Ricardo af en toe in Nederland.

 

Guilty pleasure

Ben je op zoek naar Ricardo en hoor je foute muziek, eighties en nineties hits of Radio 538’s ‘Verrückte’ feesthits door het kantoor schallen? Dikke kans dat je recht op Ricardo afloopt!

 

Meer weten over Ricardo of verder praten met hem over het vak? Laat je contactgegevens achter en Ricardo neemt contact op.

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature