Alvanters in beeld: Stefan Langerak

7 februari 2022

Maak kennis met onze Community Manager

Alvanter-in-beeld-Ricardo

Stefan is pas 31, maar heeft al een lange historie in de wereld van recruitment. Voordat hij in juni 2021 bij Alvant begon, had hij diverse banen in sales en recruitment. Hoewel Stefan voor Alvant ook mensen zoekt -én vindt-, draagt hij nu de functietitel Community Manager. “Ik wil en mag mezelf geen recruiter meer noemen. Ik hou me nu, naast het werven van nieuwe collega’s, echt bezig met het werkgeluk van onze mensen en het bijeenhouden van de community.”

“Het leuke van mensen werven is dat je echt wat kan betekenen”, legt Stefan uit. “Voor het bedrijf en in het leven van de mensen die je spreekt. Je maakt impact. Van baan veranderen, is een ingrijpende gebeurtenis en ik kan mensen oprecht helpen met hun volgende stap. Nu gaat mijn rol verder dan alleen het werven van nieuwe collega’s. Hoe lastig het ook is in de huidige markt om personeel binnen te halen; wanneer ze eenmaal binnen zijn, begint het pas echt. Soms spreek ik iemand die helemaal niet happy is bij zijn huidige werkgever. Als diegene dan na een aantal gesprekken overstapt naar ons en ik spreek diegene na verloop van tijd, standaard met een grote glimlach op zijn gezicht, dan weet ik dat wij het goed hebben gedaan.”

 

Je hebt toegepaste psychologie gestudeerd, heb je daar veel aan in dit werk?

“Zeker! Wat wij doen, gaat veel verder dan het inventariseren van kennis en CV’s, het gaat ook om matchen op persoonlijkheid. Bij Alvant staat werkgeluk echt bovenaan. Dat is geen loze kreet, maar bij ons écht policy. Ik vind: ben je op je werk niet gelukkig, dan ben je thuis niet gelukkig en andersom. Daar moet een goede balans in zitten. En mocht er wat dwars zitten, dan moet de drempel dusdanig laag zijn dat mensen dat met mij of een van mijn collega’s willen bespreken. Die informatie is voor ons ook nuttig om te hebben, zodat we samen kunnen werken aan een oplossing. Ook als het om privézaken gaat, zoals een scheiding of ziekte, moet je als organisatie kijken of je daarin een helpende hand kan bieden.”

 

Wat is jouw zakelijk missie?

“Ik zie het als mijn taak om te zorgen dat mensen gelukkig zijn. IT-ers krijgen soms tientallen berichten per week met aanbiedingen voor werk. Deel van die gekte komt ook door het hoge verloop en dat mensen aan de achterkant weer weggaan. Dat is dweilen met de kraan open. Ik wil ervoor zorgen dat wij de juiste mensen binnenkrijgen, maar vooral ook dat ze binnen willen blijven. Het doel is om het zo neer te zetten dat onze mensen er niet eens aan denken om elders rond te kijken. Doordat mensen gelukkig zijn in hun werk, goed sociaal contact hebben met collega’s, enzovoort. Als dat allemaal in orde is, is de kans aanzienlijk groter dat ze zelf zo lang mogelijk willen blijven. Alles wat er dan nieuw bijkomt, is netto groei. Mijn missie is echt om te zorgen voor steady groei, waarbij er nieuwe mensen bijkomen en er niemand weg wil gaan.”

 

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk?

“Ik word blij van contact met mensen. Ik bel onze consultants regelmatig en normaal gesproken ga ik elke zes weken even met iemand een hapje eten. Al heeft het laatste natuurlijk een tijd niet plaatsgevonden in verband met Corona. Waar we het dan over hebben? Over van alles en nog wat, behalve over het werk. Hoe is het met je, ben je gelukkig, kan ik je nog ergens bij helpen? Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om sollicitatiegesprekken met potentiële nieuwe collega’s te voeren. Ik vind het prachtig om mensen beter te leren kennen, te achterhalen wat hen beweegt en bovenal wat ze gelukkig maakt.”

 

Is dat ook de specifieke Alvant-touch?

“Jazeker. Bij ons is het streven naar werkgeluk niet alleen een belofte bij de sollicitatie. Wij maken het waar. Dat verzin ik niet zelf, dat horen we terug van onze mensen. En dat zorgt er ook voor dat we vanzelf weer nieuwe, goede mensen krijgen. Regelmatig krijg ik mensen voorgedragen uit de persoonlijke kringen van medewerkers. Die mensen zijn gelukkig en tevreden met hun werk dat ze eigenlijk actief mijn werk gaan doen door weer vrienden of bekenden aan te dragen.”

 

Wat maakt een Alvant-er uniek?

“Wat nodig is om als IT-er bij Alvant te slagen, is nieuwsgierigheid. Een honger naar continue verbetering en ontwikkeling van jezelf. We zijn een kennisorganisatie en leggen alle focus op het vergroten en bijhouden van die kennis. Daar sturen we ook op. Die honger naar kennis is echt de gemene deler van iedereen die bij Alvant werkt.”

 

Wat voor mensen trek jij graag aan?

“Specialisten die bij voorkeur een aantal jaar ervaring hebben, zich verder willen ontwikkelen en die graag onderdeel zijn van een team met gelijkgestemden. Dit betekent overigens niet dat wij alleen mensen verwelkomen met meerjarige ervaring, ook voor junioren hebben we zeker ruimte! Met onze interne academy en innovatieprojecten is er veel ruimte om de relevante kennis op te doen en klaargestoomd te worden voor de detachering. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat men niet alleen eager is om zijn eigen kennis te vergroten maar vooral ook deze te delen met de rest van Alvant. Tenslotte zijn we een team en is elk succes een gedeeld succes!”

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature