Alvanters in beeld: Tineke Slotegraaf

5 augustus 2022

Maak kennis met onze Developer én Analist

Patrick de  Cubber

Een dubbelfunctie als Developer én Analist, IT-er in hart en nieren én kersverse moeder: we hebben het over Tineke Slotegraaf. Sinds enkele jaren is zij in dienst bij Alvant. Momenteel werkt zij aan een opdracht bij de Sociale Verzekeringsbank. Dit is haar eerste opdracht in dienst van Alvant, aangezien haar opdracht steeds verlengd is. Haar werk doet ze met veel plezier.

Wat voor werk doe je dagelijks?

“Eigenlijk heb ik een dubbelfunctie, want ik verricht zowel werkzaamheden als Developer als dat van een Analist. In mijn functie als Analist schrijf ik met name user stories. Daarin doe ik voorbereidend werk voor hetgeen er gebouwd moet worden. Ook schrijf ik waar een product aan moet voldoen en hoe het moet werken. De tester weet daarmee precies waar hij op moet letten. Als Developer werk ik in Java en Angular. Ik doe dus zowel de back-end als de front-end. In het verleden deed ik voornamelijk back-end. Met de toevoeging van front-enddevelopment wordt het werk dat ik oplever een stuk tastbaarder. Dat maakt het heel leuk.”

 

Hoe komt dat zo, een dubbelfunctie?

“Voordat ik bij de Sociale Verzekeringsbank begon aan mijn opdracht, was er daar een andere Analist in dienst. Zij werkte veel vooruit omdat er eigenlijk te weinig werk was. Ik ben vervolgens aangenomen op een dubbelrol om te kijken of dat zou kunnen werken. Ook wilden ze tegelijkertijd uitzoeken hoe deze functie dan het best te omschrijven is voor een opvolger in de toekomst. Ondertussen zijn er twee extra applicaties bij gekomen en deel ik deze dubbelrol met een ander teamlid. Omdat ze zo tevreden zijn, is er nog niet gezocht naar een opvolger.”

 

Hoe bevalt deze afwisseling jou?

“Ik vind de afwisseling juist heel leuk! Wel merk ik dat ik per dag of dagdeel focus moet aanbrengen op een van de twee rollen. Juist de bredere blik maakt het leuk. Ik doe de analyse, bedenk waar het aan moet voldoen en hoe het eruit moet zien. En als developer bouw ik zowel aan de back-end als de front-end. Ook de opdrachtgever is tevreden. De opdracht zou namelijk allang afgelopen zijn, maar het is steeds verlengd. Tot het einde van het jaar dit keer.”

 

Hoe vind je het om te werken voor Alvant?

“Erg leuk. Ik heb bij diverse bedrijven gewerkt, waaronder een heel commerciële partij. Dat was niet mijn ding. Daar dachten ze daar hetzelfde over en zodoende is mijn contract niet verlengd. Na een zoektocht ben ik uiteindelijk bij Alvant terecht gekomen. Ik kreeg direct een vast contract. Daarmee lieten ze wel echt merken dat ze vertrouwen in mij hadden. In het begin had ik maar weinig contact met mijn collega’s door corona, maar gelukkig komt dat steeds meer op gang.”

 

Wat doen jullie als Alvanters dan zoal samen?

“Van alles! We werken maandelijks op een locatie met elkaar aan onze eigen opdracht. Dat versterkt het Alvant-gevoel wel echt. Verder hebben we zo af en toe een borrel op kantoor, eten we soms samen en worden er diverse uitjes georganiseerd zoals bowlen, barbecueën of boogschieten. Die laatsten heb ik gemist vanwege mijn zwangerschapsverlof, dus dat moeten we nog meer inhalen, haha.”

 

En wat doe je in je privéleven?

“Ik ben 8 maanden geleden moeder geworden van een zoontje, dus daar heb ik mijn handen best vol aan. Verder woon ik in Haarlem, hebben we een hond en kat, speel ik saxofoon en doe ik aan Ierse dans. Voor beide hebben we optredens. Ook zit ik in het bestuur van het orkest. Dus ik verveel me niet snel, haha.”

 

Wie zou jouw ideale collega zijn?

“Iemand die spontaan en leergierig is. Ik zou het leuk vinden als een toekomstige collega zijn of haar kennis wil delen en niet bang is om een eigen weg te kiezen. Er is geen vast pad en Alvant geeft je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Ik zou zeggen, grijp die ook vooral.”

 

Hoe zou je jezelf in de toekomst willen ontwikkelen?

“Na mijn opdracht bij de Sociale Verzekeringsbank zou ik echt een developmentfunctie willen. Ik heb vorig jaar mijn Java-diploma gehaald en daar wil ik me graag verder in ontwikkelen. Ik zou me daarbij graag willen richten op AI en het maken van AI-modellen. Het liefst voor een organisatie waarbij ik maatschappelijk betrokken werk kan verrichten.”  

Blijf alert en mis niets uit onze timeline!

Vul je gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

IT is our nature