Interview met Fabian Sommer, business unit manager:
"De vrijheid die je hebt om zelf de lijnen uit te zetten spreekt me enorm aan"

Mijn naam is Fabian Sommer, business unit manager van Alvant. Met als achtergrond een studie informatica aan de hogeschool Rotterdam en een loopbaan in de IT als Java software developer.

Wat is je rol bij Alvant?

Fabian: "Als business unit manager ben ik verantwoordelijk voor het goed functioneren van de organisatie en de groei van deze organisatie op het gebied van medewerkers en opdrachtgevers. Daarbij als extra aandachtsgebied het borgen van goede prestaties en de ontwikkeling van de Alvant developers, zowel intern als bij onze klanten."

Wat vind je mooi aan je werk?

Fabian: "Wat ik mooi vind aan werken bij Alvant is de vrijheid die ik heb om de lijnen te uit te zetten voor de mensen binnen de organisatie. Daarnaast de sturing, ondersteuning en coaching die ik daarbij kan geven geeft veel voldoening. Soms lopen mensen ergens vast en dan geef ik een advies, waarmee ik in veel gevallen voor hun het verschil kan maken. Daarnaast vind ik de mogelijkheid om als developer van origine nog steeds in aanraking met de techniek te kunnen zijn erg leuk. Zo coach ik developers op locatie bij onze opdrachtgevers, zodat deze met technische vragen direct bij mij terecht kunnen. De afgelopen 1,5 jaar heb ik de rol van leadarchitect kunnen uitvoeren binnen een afdeling van de Politie en ben ik recent gestart in dezelfde rol bij Avans Hogeschool. Bij beide opdrachtgevers heeft mij deze lead functie de mogelijkheid geboden om techniek op het hoogste niveau toe te kunnen passen en daarbij developers van Alvant in de opdracht bij de klant te kunnen betrekken en te coachen."

Wat vind je aantrekkelijk aan Alvant als werkgever?

Sommer: "Alvant heeft een open en vriendelijke cultuur, waarbij collega’s onderling veel respect hebben voor elkaar. Mensen zoeken elkaar op, delen kennis en versterken elkaar waar nodig. Door deze goede samenwerking kunnen we als bedrijf sterke teams neerzetten bij onze opdrachtgevers. De mensen bij ons zijn gemotiveerd en hebben de juiste werkmentaliteit. Voor mij als business unit manager is het een plezier om met deze mensen te werken en er eindverantwoordelijk voor te zijn."

Wat maakt Alvant anders dan andere werkgevers?

Fabian: "Het verschil dat Alvant in mijn ogen maakt ten opzichte van andere werkgevers is dat binnen deze organisatie extra goed geluisterd wordt naar de wensen van de werknemers. Continue wordt er door het management een vinger aan de pols gehouden bij de developers om goed te begrijpen wat zij nodig hebben voor de juiste persoonlijke en technische groei en het behoud van hun werkplezier. Door de aandacht die Alvant hieraan schenkt, zitten en voelen werknemers zich bij ons helemaal op hun plek."

Solliciteer nu

Versturen

Volg ons

Alvant © 2019 | disclaimer | privacy statement