Interview met Melvin Kuhlmann, Full-Stack Developer:
"Bij Alvant wordt je input gewaardeerd. Je kan echt doorgroeien"

Melvin Kuhlmann (1992) studeerde in september 2013 af in Informatica Software Engineering aan de HVA, de Hogeschool van Amsterdam. Zijn afstudeerstage deed hij bij een Chinees gamebedrijf in Chengdu. Hij begon zijn loopbaan bij een detacheerbedrijf in Amsterdam. Daar werd hij ingezet bij opdrachtgevers als Hi, G-Star, Telfort en Ahold. Daarna ging hij eind oktober 2016 aan de slag bij Alvant. Eerst werd hij ingezet bij Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendommen (BBIE) in Den Haag. Nu werkt hij namens Alvant bij KPN.

Wat vind je mooi aan je werk?

Melvin: “De diversiteit vind ik mooi. Je bent continu bij andere opdrachtgevers. Je komt steeds in een andere omgeving en leert andere mensen kennen. Soms werk ik als Developer, soms als Lead Developer of als Software Architect. Heel afwisselend. Ik vind het ook leuk om mensen te coachen op technisch vlak. Iedereen reageert daar anders op. Zo doe je mensenkennis op."

Wat maakt Alvant voor jou een aantrekkelijke werkgever?

Melvin: “Alvant is een heel open en transparant detacheringsbedrijf met korte lijnen. Je kunt heel makkelijk contact leggen met de directie. Alles is bespreekbaar. De openheid en werkstructuur spreken mij aan."

Wat zijn de groeimogelijkheden bij Alvant?

De jonge software ontwikkelaar vindt het heel leuk om mensen techniek uit te leggen.

Melvin: “Voor Alvant kan ik workshops of seminars organiseren. Zo kan ik me door-ontwikkelen tot een technisch specialist die zich niet alleen bezig houdt met de techniek maar ook met het coachen en inspireren van andere developers. Ik kan daarbij zelf ook tech-sessies bijwonen en op die manier nieuwe kennis opdoen. Mijn input wordt gewaardeerd. Je kan echt doorgroeien."

Waar wil je over 2 jaar staan?

Kuhlmann zou heel graag spreker zijn bij een grote IT-conferentie.

Melvin: “Ik zou bijvoorbeeld een verhaal willen houden over JAVA. Of over Virtual Reality, want dat is mijn hobby. Daar wat meer over vertellen aan een grote groep, bijvoorbeeld op een groot evenement als Jfall of Devoxx, dat lijkt me helemaal geweldig."

Solliciteer nu

Versturen

Volg ons

Alvant © 2019 | disclaimer | privacy statement