Interview met Remon de Klerk, JAVA Hippo Developer:
"Je leert steeds nieuwe dingen. Je wordt steeds rijker."

Remon de Klerk (1973) studeerde Technische Bestuurskunde in Delft. Hij begon zijn carrière bij Capgemini als Cobol ontwikkelaar en groeide door naar Quintiq specialist: een tool om scheduling and planning applicaties te bouwen. Daarna ging hij als tester aan de slag bij ADP. Zijn hart lag toch meer bij het ontwikkelen en Java vond hij altijd al interessant. Hij kocht een boek over Java, deed het OCA examen en met dat Java-certificaat op zak ging hij bij Alvant aan de slag. Daar is hij nu ruim een jaar Java Hippo CSM developer. 

Wat houd je werk in?

Remon: “Als Java Hippo CSM developer werk ik met het CMS systeem van Bloomreach. Een CMS-systeem dat gebouwd is in Java. Hierdoor is de functionaliteit makkelijk uit te breiden. Bijvoorbeeld met koppelingen naar systemen die de klant al heeft. In principe is the sky the limit. Het werk is ook heel breed. Aan de ene kant heb je de Java backend met al zijn frameworks en aan de voorkant wil de klant vooral een mooie webpagina. Dus ben je ook bezig met html, css en javascript. Heel afwisselend. Je ziet de website onder je vingers ontstaan. Prachtig. Natuurlijk wil je dat het geheel goed werkt en goed in elkaar zit en goed te onderhouden is. Een simpele en gestructureerde oplossing. Daar gaat een heel denkproces aan vooraf. Heerlijk.”

Wat maakt Alvant aantrekkelijk?

De Klerk vindt het een hele leuke club met mensen.

Remon: “Ik voel me er gewoon thuis. Je komt binnen en iedereen kent je en weet wat je doet. Zelfs de directeur, waar je gewoon kan binnenlopen. Dat maakt het heel persoonlijk en daardoor voel je je betrokken. Meestal zit je niet op kantoor, maar bij de klant. Dat spreekt me ook aan. Andere omgevingen, andere culturen, andere oplossingen. Je leert hoe dat uitpakt en krijgt een palet aan oplossingsrichtingen die je weer kan aandragen bij nieuwe klanten. Zo word je steeds rijker. Het maakt het afwisselend en dynamisch.”

Kun je doorgroeien bij Alvant?

De Java Hippo CSM developer wil doorgroeien in de dingen die hij nu doet.

Remon: “Ik wil me eerst ontwikkelen tot een hele goede Hippo CSM developer. Als ik daarvoor een opleiding nodig heb, dan kan dat bij Alvant. Ze denken ook mee en organiseren waar nodig opleidingen die je voor jouw groei nodig hebt.”

Solliciteer nu

Versturen

Volg ons

Alvant © 2019 | disclaimer | privacy statement