Interview met Tim Blanken, Junior Developer:
"De ruimte die je krijgt en de tijd en energie die Alvant in je steekt is uniek"

Tim Blanken (1990) volgt een deeltijdstudie in Software Engineering aan de Haagse Hogeschool. Zijn doel is om in de zomer van 2020 af te studeren. Hiervoor werkte hij bij een logistiek bedrijf als ICT-medewerker -en beheerder. Hij is toen op zoek gegaan naar een bedrijf waar hij al kon starten voordat hij een diploma had. Bij Alvant zagen ze dat wel zitten.  

Wat is je rol bij Alvant?

Tim: "Ik ben Java developer op twee projecten. Twee dagen doe ik een inhouse project bij Alvant en drie dagen werk ik bij een klant in Breda. Ik draai mee in een scrumteam en probeer taken zoveel mogelijk op te pakken. Natuurlijk is er alle ruimte voor feedback en kan ik met mijn collega’s sparren.

Wat vind je mooi aan je werk?

De Java developer vindt het werk heel uitdagend en afwisselend.

Tim: "We werken samen aan hele complexe vraagstukken. Daarvoor mogen we zelf oplossingen bedenken en gaan bouwen. Ik werk met verschillende mensen voor verschillende klanten aan verschillende projecten. Dus dat gaat nooit vervelen. De techniek die wordt ingezet verschilt per project. Hierdoor doe ik naast Java-kennis ook kennis op van frameworks, zoals Spring en Hibernate.

Wat maakt Alvant voor jou een aantrekkelijke werkgever?

Blanken:"De ruimte die je krijgt en de tijd en energie die Alvant in je steekt om op niveau te komen is uniek. Andere bedrijven konden mij dat niet bieden. Vandaar mijn keuze voor Alvant. Ik heb hier zelfs de kans gekregen om in werktijd mijn Java-certificaat te halen."

Wat zijn de groeimogelijkheden bij Alvant?

Volgens de software engineer kun je heel snel stappen maken bij Alvant.

Tim: "In feite ligt dat aan jezelf. Ik werd al na een half jaar op een extern project gezet bij een klant."

Waar wil je over 2 jaar staan?

Over 2 jaar wil Blanken zijn studie hebben afgerond en veel extra ervaring hebben opgedaan.

Tim: "Mijn ambitie is om nog uitdagendere projecten op te pakken en door te groeien van junior naar senior full stack developer. Als ik me in dit tempo blijf ontwikkelen, is dat zeker mogelijk."

Solliciteer nu

Versturen

Volg ons

Alvant © 2019 | disclaimer | privacy statement